Niet corrosief:

In tegenstelling tot staal kan C-Grid net onder een toplaag worden aangebracht. Dit omdat carbon niet kan roesten en het op die manier niet extra beschermd hoeft te worden zoals staal, waar beschadiging door corrosie vaak een probleem vormt. Door de besparing in beton wordt ook het milieu een handje geholpen.

Tot 5x sterker dan staal:

Een belangrijke eigenschap van het C-Grid raster is tevens zijn hoge treksterkte. Doordat men tot 5x meer treksterkte bekomt, verhoogt de kwaliteit van het beton aanzienlijk. Een gevolg hiervan is dat er bij oppervlakten minder snel barsten ontstaan waardoor de levensduur extra wordt verlengd.

Lichtgewicht:

C-Grid is zodanig ontwikkeld om met een veel lichter gewicht toch betere prestaties neer te leggen tegenover traditionele materialen. Op die manier wordt het totale gewicht in de gebruikte toepassing aanzienlijk gereduceerd wat extra mogelijkheden en voordelen creëert.

Niet magnetisch:

In bepaalde sectoren is het wenselijk dat materialen niet magnetisch zijn. In tegenstelling tot staal kan C-Grid ook deze niche voorzien van een oplossing.

Niet geleidend:

In bepaalde sectoren is het wenselijk dat materialen niet geleidend zijn. In tegenstelling tot staal kan C-Grid ook deze niche voorzien van een oplossing.

Thermisch inert:

Door de thermische inertie van C-Grid kunnen koudebruggen vermeden worden waardoor belangrijk energieverlies tot nul herleid wordt. Hierdoor wordt niet alleen het milieu bespaard, maar ook uw portemonnee.

Chemisch bestendig:

C-Grid werd op op vele invloeden getest , waaronder de impact van chemische stoffen. Door zijn hoge bestendigheid hieraan is een extra beschermlaag beton niet meer nodig. Dit geeft een besparing op productiekosten, maar ook de impact op het milieu verkleint.

Soepel:

C-Grid wordt geleverd op rol in verschillende afmetingen. Doordat het materiaal soepel en licht is, verhoogt het gebruiksgemak en wordt er bespaart op personeels- en transportkosten.