In de burgerlijke bouwkunde stuit men vaak op extra uitdagingen die voortvloeien uit de omgevingsfactoren en technische specificaties. C-Grid kan vaak een antwoord bieden op deze moeilijkheden.

 • Bruggen

  Bekijk referenties
  Foto , een toepassing van C-grid

  Deze worden blootgesteld aan verscheidene invloeden, denken we maar aan het weer, chemische invloeden door strooizout, uitlaatgassen e.d. Om stalen wapening hiertegen te beschermen dient een aanzienlijke laag beton te worden aangebracht. Dit is niet het geval bij het gebruik van C-Grid aangezien het raster hiertegen bestand is. Er kan gewerkt worden met veel minder beton waardoor de totale structuur lichter is.

 • Tunnelbouw

  Bekijk referenties
  Foto , een toepassing van C-grid

  Door de ronde vorm bij tunnels is het gebruik van stalen wapening niet ideaal. Door de lichtheid en soepelheid van C-Grid word het een stuk eenvoudiger om wapening aan te brengen zonder in te boeten aan kwaliteit. Het raster kan perfect gebruikt worden bij Shotcrete.

 • Wegen en parkings

  Bekijk referenties
  Foto , een toepassing van C-grid

  Deze worden blootgesteld aan verscheidene invloeden, denken we maar aan het weer, chemische invloeden door strooizout, uitlaatgassen e.d. Om stalen wapening hiertegen te beschermen dient een aanzienlijke laag beton te worden aangebracht. Dit is niet het geval bij het gebruik van C-Grid aangezien het raster hiertegen bestand is. Door de hoge treksterkte worden barsten in het oppervlak beter vermeden waardoor onderhoudskosten aanzienlijk gereduceerd worden.